Uzená rolovaná plec pečená v troubě

Uzená rolovaná plec    750 g  nakrájená na centimetrové plátky

Sojová omáčka              3 lžíce

Uzená paprika koření 1 lžička

Chilli koření                    ½ lžičky

Med                                  4 lžíce

Hořčice                             3 lžíce

Brambory                        ¾ kg

Cibule velká                    1 ks     nakrájená na plátky

Cukr třtinový                  1 lžička

Smetana ke šlehání

Sůl

Pepř

 

V míse smícháme med, hořčici, sojovou omáčku, uzenou papriku a chilli. Pozor nesolíme, uzené je většinou slané dostatečně. Uzenou plec nakrájíme na plátky a z obou stran namočíme ve směsi. Dáme do zapékací mísy. Do zbytku směsi přidáme asi 50 ml vody a tím podlijeme maso. Dáme do předehřáté trouby péct na hodinu na 160°C. Průběžně podléváme trochou vody.

Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na plátky. Dáme do pánve 3 lžíce oleje a osmahneme cibuli dosklovata. Po trochách přiléváme 150 ml vody, aby se cibule podusila. Až se voda vypaří přisypeme lžičku cukru a necháme cibulku zkaramelizovat. Přidáme špetku soli a pepře. Uvařené brambory rozmačkáme a přidáme smetanu ke šlehání. Přisolíme a vmícháme zkaramelizovanou cibuli.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama