Lasagne s květákem

Květák                  1 ks

Sekaná rajčata v plechu 800 g

Česnek koření   1 lžička

Baby špenát       300 g

Lasagne

Olej                       1 lžíce

Tofu                      200 g

Lahůdkové droždí 4 lžíce

Citrón                   ½

Sůl

Pepř

Hladká mouka   3 lžíce

Eidam 45%          100 g

Mléko                   ½ litru

Máslo                   2 lžíce

Smetana ke šlehání 100 ml

Alobal

 

Celou hlávku květáku povaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Dvě plechovky rajčat nalijeme do mísy a osolíme a ochutíme česnekovým kořením.  Květák  rozmačkáme mačkadlem, přidáme rozdrobené tofu, lahůdkové droždí, šťávu z půlky citron, sůl a pepř. Připravíme si bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme tři lžíce hladké mouky, zamícháme a přidáme ¼ litru mléka. Sýr nastrouháme na hrubo a přidáme do bešamelu. Necháme rozpustit. Ze zbytku mléka přidáme jen tolik, aby vznikla hustá omáčka, kterou dame potom na vrch lasagní. Zapékací mísu vymažeme olejem a budeme vrstvit. Lasagne, polovina rajčat, lasagne, ½ květákové směsi, lasagne, špenát – ten zalijeme smetanou, lasagne, zbytek rajčat a zbytek květáku, lasagne, bešamel. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a dame péct do vyhřáté trouby na 200°C na 30 minut. Potom alobal sundáme a necháme dopéct dozlatova.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama