Květák 1 ks
Sekaná rajčata v plechu 800 g
Česnek koření 1 lžička
Baby špenát 300 g
Lasagne
Olej 1 lžíce
Tofu 200 g
Lahůdkové droždí 4 lžíce
Citrón ½
Sůl
Pepř
Hladká mouka 3 lžíce
Eidam 45% 100 g
Mléko ½ litru
Máslo 2 lžíce
Smetana ke šlehání 100 ml
Alobal
Celou hlávku květáku povaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Dvě plechovky rajčat nalijeme do mísy a osolíme a ochutíme česnekovým kořením. Květák rozmačkáme mačkadlem, přidáme rozdrobené tofu, lahůdkové droždí, šťávu z půlky citron, sůl a pepř. Připravíme si bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme tři lžíce hladké mouky, zamícháme a přidáme ¼ litru mléka. Sýr nastrouháme na hrubo a přidáme do bešamelu. Necháme rozpustit. Ze zbytku mléka přidáme jen tolik, aby vznikla hustá omáčka, kterou dame potom na vrch lasagní. Zapékací mísu vymažeme olejem a budeme vrstvit. Lasagne, polovina rajčat, lasagne, ½ květákové směsi, lasagne, špenát – ten zalijeme smetanou, lasagne, zbytek rajčat a zbytek květáku, lasagne, bešamel. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a dame péct do vyhřáté trouby na 200°C na 30 minut. Potom alobal sundáme a necháme dopéct dozlatova.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.