Lasagne s květákem

Květák                  1 ks

Sekaná rajčata v plechu 800 g

Česnek koření   1 lžička

Baby špenát       300 g

Lasagne

Olej                       1 lžíce

Tofu                      200 g

Lahůdkové droždí 4 lžíce

Citrón                   ½

Sůl

Pepř

Hladká mouka   3 lžíce

Eidam 45%          100 g

Mléko                   ½ litru

Máslo                   2 lžíce

Smetana ke šlehání 100 ml

Alobal

 

Celou hlávku květáku povaříme v osolené vodě po dobu 10 minut. Dvě plechovky rajčat nalijeme do mísy a osolíme a ochutíme česnekovým kořením.  Květák  rozmačkáme mačkadlem, přidáme rozdrobené tofu, lahůdkové droždí, šťávu z půlky citron, sůl a pepř. Připravíme si bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme tři lžíce hladké mouky, zamícháme a přidáme ¼ litru mléka. Sýr nastrouháme na hrubo a přidáme do bešamelu. Necháme rozpustit. Ze zbytku mléka přidáme jen tolik, aby vznikla hustá omáčka, kterou dame potom na vrch lasagní. Zapékací mísu vymažeme olejem a budeme vrstvit. Lasagne, polovina rajčat, lasagne, ½ květákové směsi, lasagne, špenát – ten zalijeme smetanou, lasagne, zbytek rajčat a zbytek květáku, lasagne, bešamel. Zapékací mísu přikryjeme alobalem a dame péct do vyhřáté trouby na 200°C na 30 minut. Potom alobal sundáme a necháme dopéct dozlatova.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení