Kuře s tarhoňou po maďarsku

Kuřecí čtvrtky           4 ks

Tarhoňa                    500 g

Paprika červená      1 ks  nakrájená na drobno nebo rozmixovaná

Paprika sladká         1 lžíce

Chilli                          ½ lžičky

Cibule                       1 ks  nakrájená na drobno

Jarní cibulka             4 ks

Česnek sušený

Sůl

Pepř

Olej                             4 lžíce

Pečící papír

Alobal

 

Nejdříve připravíme kuřecí čtvrtky.  Pekáč vymažeme olejem. Na dno nasypeme jarní cibulku. Čtvrtky okořeníme solí, pepřem, česnekem a sladkou paprikou. Dáme do pekáče na jarní cibulku a zakápneme olejem. Pečící papír vyždímáme ve vodě a roztáhneme na kuřecí čtvrtky. Pekáč zabalíme do alobalu a dáme péct na hodinu do vyhřáté trouby na 180°C.

Připravíme si tarhoňu. Na čtyřech lžících oleje osmahneme cibuli do sklovata. Přidáme papriku a taktéž osmahneme. Přidáme tarhoňu, na porci 80 gramů a krátce osmahneme. Přidáme lžíci sladké papriky a půl lžičky chilli. Začneme po naběračkách přilévat vodu, necháme vždy odpařit, než dolijeme další. Postupně přidáváme sůl. Připravujeme podobně jako rizoto. Stále mícháme, aby se nám tarhoňa nepřichytla. Když je tarhoňa tvrdkavá, vypneme a přiklopíme pokličkou, necháme dojít do měkka pod pokličkou.

Z kuřete po hodině sundáme alobal a pečící papír a necháme dopéct kůrčičku.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama