Kuře po baskicku

Kuřecí stehna            12 ks

Uzená paprika

Kapie                          2 ks  na větší kostky

Papriková klobása     1 ks  na kolečka

Červená cibule          1 ks na půl měsíčky

Sekaná rajčata v plechu      400 g

Česnek                     2 stroužky na plátky

Tymián

Černé olivy              1 sáček na čtvrtky

Pečící papír

Alobal

Bagety                     4 ks

 

Kuřecí stehna dáme do mísy a posypeme dvěmi lžícemi uzené papriky, promícháme. Vyrovnáme do pekáčku. Nahoru dáme na kostky nakrájenou kapii, půlměsíčky cibule rozdrobené, kolečka klobásy a česnek nakrájený na plátky. Posypeme lžící tymiánu a olivami nakrájenými na čtvrtky. Nahoru vylijeme nasekaná rajčata, zakápneme zhruba třemi lžícemi oleje a celou směs posolíme a posypeme uzenou paprikou. Lehce promícháme směs, aby se dostala mezi kuře. Namočíme pečící papír, zmuchláme a rozprostřeme na směs. Pekáč zabalíme do alobalu a dáme péct na 50 minut do 200°C vyhřáté trouby. Jako příloha se hodí servírovat bageta.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama