Brambory 6 ks nakrájené na plátky
Mrkev 2 ks nakrájené na plátky
Brokolice 400 g
Kurkuma
Smetana ke šlehání 200 ml
Mléko 100 ml
Jarní cibulka 2 ks nakrájená na kolečka
Cibule 1 ks nakrájená na drobno
Kmín drcený 1 lžička
Kurkuma 1 lžička
Česnek sušený 2 lžičky
Hladká mouka 2 lžíce
Dijonská hořčice 2 lžíce
Vejce 1 ks
Petrželka 1 lžíce
Olej 2 lžíce
Sůl
Pepř
Cibuli a bílou část jarní cibulky nakrájíme a osmahneme do sklovata. Poté přidáme lžičku kurkumy a lžičku kmínu, promícháme a odstavíme z ohně. Nakrájenou zeleninu promícháme v míse s osmahnutou cibulkou, solí, pepřem a česnekem. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Pekáč vymažeme máslem. Připravíme si zálivku. Do vyšší nádoby dáme smetanu ke šlehání, mléko, mouku, dijonskou hořčici, vejce, petrželku, sůl a pepř. Půlku zeleniny dáme do pekáče a zalijeme půlkou směsi, přidáme druhou půlku zeleniny a zalijeme zbytkem zálivkové směsi. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 45 minut nebo dokud je zelenina zlatavá.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.