Zapečené brambory

Brambory                        6 ks   nakrájené na plátky

Mrkev                              2 ks   nakrájené na plátky

Brokolice                        400 g

Kurkuma                            

Smetana ke šlehání        200 ml

Mléko                              100 ml

Jarní cibulka                    2 ks   nakrájená na kolečka

Cibule                              1 ks     nakrájená na drobno

Kmín drcený                    1 lžička

Kurkuma                          1 lžička

Česnek sušený                 2 lžičky

Hladká mouka                  2 lžíce

Dijonská hořčice              2 lžíce

Vejce                                 1 ks

Petrželka                           1 lžíce

Olej                                   2 lžíce

Sůl

Pepř

 

Cibuli a bílou část jarní cibulky nakrájíme a osmahneme  do sklovata. Poté přidáme lžičku kurkumy a lžičku kmínu, promícháme a odstavíme z ohně. Nakrájenou zeleninu promícháme v míse s osmahnutou cibulkou, solí, pepřem a česnekem. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a přidáme k zelenině. Pekáč vymažeme máslem. Připravíme si zálivku. Do vyšší nádoby dáme smetanu ke šlehání, mléko, mouku, dijonskou hořčici, vejce, petrželku, sůl a pepř. Půlku zeleniny dáme do pekáče a zalijeme půlkou směsi, přidáme druhou půlku zeleniny a zalijeme zbytkem zálivkové směsi. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 45 minut nebo dokud je zelenina zlatavá.

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama