Králík na rozmarýnu

Králík                           1 ks

Rozmarýn čerstvý      1 balení

Česnek                        5 stroužků

Hladká mouka            4 lžíce

Sůl

Pepř

Sekaná rajčata v plechu     1 ks

Bílé víno                          500 ml

Olej                                  100 ml

Celozrnná bageta                4 ks

 

Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalíme každou porci v hladké mouce. Olej rozpálíme v litinovém pekáči nebo hrnci, který můžeme dát později do trouby. Na oleji osmahneme porce králíka až je zlatavý. Přidáme česnek a chvíli necháme restovat. Přidáme 200 ml bílého vína, necháme zredukovat a přidáme rajčata a zbytek vína. Větvičky rozmarýnu pomačkáme v ruce, aby se chutě lépe uvolnily, a vložíme do pekáče tak, aby byly ponořené. Necháme hodinu dusit na plotně pod poklicí. Rozpálíme troubu na 200°C a dáme králíka dopéct, aby dostal zlatou kůrčičku. Můžeme přilít víno nebo vodu, chceme-li více omáčky. Podáváme s celozrnnou bagetou.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama