Králík na rozmarýnu

Králík                           1 ks

Rozmarýn čerstvý      1 balení

Česnek                        5 stroužků

Hladká mouka            4 lžíce

Sůl

Pepř

Sekaná rajčata v plechu     1 ks

Bílé víno                          500 ml

Olej                                  100 ml

Celozrnná bageta                4 ks

 

Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalíme každou porci v hladké mouce. Olej rozpálíme v litinovém pekáči nebo hrnci, který můžeme dát později do trouby. Na oleji osmahneme porce králíka až je zlatavý. Přidáme česnek a chvíli necháme restovat. Přidáme 200 ml bílého vína, necháme zredukovat a přidáme rajčata a zbytek vína. Větvičky rozmarýnu pomačkáme v ruce, aby se chutě lépe uvolnily, a vložíme do pekáče tak, aby byly ponořené. Necháme hodinu dusit na plotně pod poklicí. Rozpálíme troubu na 200°C a dáme králíka dopéct, aby dostal zlatou kůrčičku. Můžeme přilít víno nebo vodu, chceme-li více omáčky. Podáváme s celozrnnou bagetou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení