Králík 1 ks
Rozmarýn čerstvý 1 balení
Česnek 5 stroužků
Hladká mouka 4 lžíce
Sůl
Pepř
Sekaná rajčata v plechu 1 ks
Bílé víno 500 ml
Olej 100 ml
Celozrnná bageta 4 ks
Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalíme každou porci v hladké mouce. Olej rozpálíme v litinovém pekáči nebo hrnci, který můžeme dát později do trouby. Na oleji osmahneme porce králíka až je zlatavý. Přidáme česnek a chvíli necháme restovat. Přidáme 200 ml bílého vína, necháme zredukovat a přidáme rajčata a zbytek vína. Větvičky rozmarýnu pomačkáme v ruce, aby se chutě lépe uvolnily, a vložíme do pekáče tak, aby byly ponořené. Necháme hodinu dusit na plotně pod poklicí. Rozpálíme troubu na 200°C a dáme králíka dopéct, aby dostal zlatou kůrčičku. Můžeme přilít víno nebo vodu, chceme-li více omáčky. Podáváme s celozrnnou bagetou.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.