Rizoto se špenátem

Špenát                   300 g

Kuřecí maso           400 g  na drobné kostky

Rýže Arborio          300 g

Zeleninový vývar    1 litr

Cibule                     1 ks na drobno

Česnek                  1 stroužek rozetřený

Suché bílé víno      70 ml

Parmezán              40 g

Máslo                      50 g

Olej                         2 lžíce

Sůl

Pepř

 

Do nepřilnavého hrnce dáme lžíci oleje a osmahneme na něm cibuli, česnek a rýži dokud rýže nezesklovatí. Přilijeme víno a necháme zredukovat. Přidáme 600 ml vývaru a rýži dusíme. Hlídáme, až se vývar vyvaří a přiléváme po naběračkách, vždy počkám, až se vyvaří.

Mezitím si osmahneme kuřecí maso nakrájené na drobné kostičky. Osolíme a dáme stranou. S předposlední porcí vývaru přidáme špenát a zamícháme. Až přidáme zbytek vývaru, hlídáme konzistenci.  Přidáme parmezán a kuřecí maso. Rizoto by nemělo být ani řídké, ani příliš hutné. Na závěr dosolíme a opepříme dle chuti a vmícháme máslo.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama