Rizoto se špenátem

Špenát               300 g

Kuřecí maso      400 g  na drobné kostky

Rýže Arborio     300 g

Zeleninový vývar     1 litr

Cibule                   1 ks na drobno

Česnek                  1 stroužek rozetřený

Suché bílé víno     70 ml

Parmezán              40 g

Máslo                    50 g

Olej                         2 lžíce

Sůl

Pepř

 

Do nepřilnavého hrnce dáme lžíci oleje a osmahneme na něm cibuli, česnek a rýži dokud rýže nezesklovatí. Přilijeme víno a necháme zredukovat. Přidáme 600 ml vývaru a rýži dusíme. Hlídáme, až se vývar vyvaří a přiléváme po naběračkách, vždy počkám, až se vyvaří.

Mezitím si osmahneme kuřecí maso nakrájené na drobné kostičky. Osolíme a dáme stranou. S předposlední porcí vývaru přidáme špenát a zamícháme. Až přidáme zbytek vývaru, hlídáme konzistenci.  Přidáme parmezán a kuřecí maso. Rizoto by nemělo být ani řídké, ani příliš hutné. Na závěr dosolíme a opepříme dle chuti a vmícháme máslo.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení