Císařská zelenina s čapátí

Zeleninová směs s květákem      1 sáček

Půlený žlutý hrách                        3 hrsti

Kurkuma                                        1 lžička

Garam masala                              1 lžička

Cibule                                            1 ks    na kostičky

Zázvor                                           1 cm   nastrouhaný

Olej                                               1 lžíce

Hladká mouka                              175 g

Celozrnná mouka                         175 g

Sůl

 

Hrách dáme vařit s trochou osolené vody, dokud není měkký. Zeleninu dáme dusit do pařáčku. Až je hrách měkký, rozmixujeme ho na pastu. Na tuku zpěníme cibulku a přidáme zázvor, půl minuty restujeme, poté přidáme kurkumu a garam masalu, opět půl minuty restujeme. Přidáme zeleninu, podlijeme vodou a zahustíme pastou z hrachu.

 

Na čapátí:

Smícháme obě mouky a půl lžičky soli. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml vody a zpracujeme hladké těsto. Takto připravené těsto rozdělte na 12 kousků a z každého vyválejte kuličku. Poté ji válečkem rozválejte na placku o průměru 15 cm. Rozpalte pánev. Placku potřete tence olejem z obou stran a dejte opéct na pánev. Až se začnou tvořit puchýřky, otočte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení