Císařská zelenina s čapátí

Zeleninová směs s květákem       1 sáček

Půlený žlutý hrách                        3 hrsti

Kurkuma                                        1 lžička

Garam masala                              1 lžička

Cibule                                            1 ks    na kostičky

Zázvor                                           1 cm   nastrouhaný

Olej                                               1 lžíce

Hladká mouka                               175 g

Celozrnná mouka                         175 g

Sůl

 

Hrách dáme vařit s trochou osolené vody, dokud není měkký. Zeleninu dáme dusit do pařáčku. Až je hrách měkký, rozmixujeme ho na pastu. Na tuku zpěníme cibulku a přidáme zázvor, půl minuty restujeme, poté přidáme kurkumu a garam masalu, opět půl minuty restujeme. Přidáme zeleninu, podlijeme vodou a zahustíme pastou z hrachu.

 

Na čapátí:

Smícháme obě mouky a půl lžičky soli. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml vody a zpracujeme hladké těsto. Takto připravené těsto rozdělte na 12 kousků a z každého vyválejte kuličku. Poté ji válečkem rozválejte na placku o průměru 15 cm. Rozpalte pánev. Placku potřete tence olejem z obou stran a dejte opéct na pánev. Až se začnou tvořit puchýřky, otočte.

 

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama