Zeleninová směs s květákem 1 sáček
Půlený žlutý hrách 3 hrsti
Kurkuma 1 lžička
Garam masala 1 lžička
Cibule 1 ks na kostičky
Zázvor 1 cm nastrouhaný
Olej 1 lžíce
Hladká mouka 175 g
Celozrnná mouka 175 g
Sůl
Hrách dáme vařit s trochou osolené vody, dokud není měkký. Zeleninu dáme dusit do pařáčku. Až je hrách měkký, rozmixujeme ho na pastu. Na tuku zpěníme cibulku a přidáme zázvor, půl minuty restujeme, poté přidáme kurkumu a garam masalu, opět půl minuty restujeme. Přidáme zeleninu, podlijeme vodou a zahustíme pastou z hrachu.
Na čapátí:
Smícháme obě mouky a půl lžičky soli. Do důlku uprostřed nalijeme 200 ml vody a zpracujeme hladké těsto. Takto připravené těsto rozdělte na 12 kousků a z každého vyválejte kuličku. Poté ji válečkem rozválejte na placku o průměru 15 cm. Rozpalte pánev. Placku potřete tence olejem z obou stran a dejte opéct na pánev. Až se začnou tvořit puchýřky, otočte.
Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.