Quiche lorraine

Hladká mouka              250 g

Máslo                           150 g

Žloutek                         1 ks

Voda                            50 ml

Uzené maso                200 g  nakrájené nadrobno

Pórek                           2 ks     nakrájený na půl kolečka

Smetana ke šlehání     4 lžíce

Vejce                            4 ks

Sýr vcelku                   100 g  nastrouhaný na hrubo

Sůl

Pepř

 

Nejdříve si připravíme těsto. Hladkou mouku smícháme se špetkou soli. Změklé máslo nadrobíme do mouky, přidáme žloutek a vodu a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na 3 mm silnou placku a tu dáme do koláčové mísy. Dáme péct do trouby na 180°C na 15 minut. Mezitím dáme smažit na dvou lžících oleje uzené maso pokrájené na kostičky, poté přidáme do pánve pórek a restujeme zhruba 3 minuty. V míse si smícháme 4 celá vejce se 4 lžícemi smetany ke šlehání, špetkou soli, pepřem a ¾ nastrouhaného sýra. Směs smícháme s masem a pórkem. Celou směs dáme do těsta a dále pečeme 20 minut. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a necháme zapéct.

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

REklama aroma difuzér koupit