Quiche lorraine

Hladká mouka            250 g

Máslo                             150 g

Žloutek                          1 ks

Voda                              50 ml

Uzené maso                200 g  nakrájené nadrobno

Pórek                             2 ks     nakrájený na půl kolečka

Smetana ke šlehání  4 lžíce

Vejce                             4 ks

Sýr vcelku                     100 g  nastrouhaný na hrubo

Sůl

Pepř

 

Nejdříve si připravíme těsto. Hladkou mouku smícháme se špetkou soli. Změklé máslo nadrobíme do mouky, přidáme žloutek a vodu a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme na 3 mm silnou placku a tu dáme do koláčové mísy. Dáme péct do trouby na 180°C na 15 minut. Mezitím dáme smažit na dvou lžících oleje uzené maso pokrájené na kostičky, poté přidáme do pánve pórek a restujeme zhruba 3 minuty. V míse si smícháme 4 celá vejce se 4 lžícemi smetany ke šlehání, špetkou soli, pepřem a ¾ nastrouhaného sýra. Směs smícháme s masem a pórkem. Celou směs dáme do těsta a dále pečeme 20 minut. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a necháme zapéct.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení