Marinovaná krkovička s bramborem

Vepřová krkovice nebo plec        800 g                           na plátky

Brambory                                           1 kg

Olej                                                       3 lžíce

Česnek                                                3 stroužky                 rozmačkané

Cibule                                                  1 ks                              na drobno

Dijonská hořčice                              2 lžíce

Kečup                                                  2 lžíce

Worcestrová omáčka                     3 lžíce

Chilli koření                                       1 lžička

Sůl

Pepř

Pečící papír

Alobal

Den 1

Maso nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek osmahneme na oleji na pánvi, přidáme hořčici, kečup, worcester, chilli koření, sůl a pepř a krátce orestujeme. Směs nalijeme do mísy a přidáme maso, promícháme, zakryjeme fólií a necháme marinovat přes noc.

 

Den 2

Plátky masa dáme do pekáče. Podlijeme trochou vody. Ustřihneme pečící papír velký jako pekáč, namočíme ho pod tekoucí vodou, jako když mácháme hadr. Položíme papír na maso. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 45 minut. Poté sundáme alobal a papír a necháme 10 minut dopéct, aby maso dostalo barvu. Servírujeme s vařeným bramborem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení