Marinovaná krkovička s bramborem

Vepřová krkovice nebo plec        800 g                           na plátky

Brambory                                    1 kg

Olej                                              3 lžíce

Česnek                                        3 stroužky                 rozmačkané

Cibule                                          1 ks                              na drobno

Dijonská hořčice                          2 lžíce

Kečup                                          2 lžíce

Worcestrová omáčka                  3 lžíce

Chilli koření                                 1 lžička

Sůl

Pepř

Pečící papír

Alobal

Den 1

Maso nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek osmahneme na oleji na pánvi, přidáme hořčici, kečup, worcester, chilli koření, sůl a pepř a krátce orestujeme. Směs nalijeme do mísy a přidáme maso, promícháme, zakryjeme fólií a necháme marinovat přes noc.

 

Den 2

Plátky masa dáme do pekáče. Podlijeme trochou vody. Ustřihneme pečící papír velký jako pekáč, namočíme ho pod tekoucí vodou, jako když mácháme hadr. Položíme papír na maso. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 45 minut. Poté sundáme alobal a papír a necháme 10 minut dopéct, aby maso dostalo barvu. Servírujeme s vařeným bramborem.

Příjemnou atmosféru ke každému Vašemu jídlu vykouzlí aroma difuzér s podsvícením a reproduktorem, podívejte se na něj zde.

Aroma difuzér reklama