Pizza

Hladká mouka               300 g

Sušené droždí                7 g

Olej                                    2 lžíce

Sůl                                      ½ lžičky

Voda                                 180 ml

Protlak                              50 g

Kečup                               50 g

Bazalka koření               1 lžička

Česnek koření               1 lžička

Mozzarella                      2 balení   nakrájená na plátky

Gouda                              100 g     nastrouhaný na jemno

Kukuřice sterilovaná   80 g

Šunka                                50 g        roztrhaná na menší kusy

Slanina                              50 g        roztrhaná na menší kusy

Olivy                                  1 balení   nakrájené na kolečka

Cibule                               1 ks        nakrajená na půlkolečka

Rajčata                             2 ks        nakrájená na kolečka

 

V poledne nebo den předem:

Hladkou mouku promícháme s droždím a ½ lžičkou soli. Poté přidáme olej a vodu, promícháme vařečkou a poté uhněteme rukama těsto. Těsto dáme do misky a pomažeme po povrchu olejem. Uložíme na půl dne do lednice.

Večer:

Troubu předehřejeme na 200°C. Těsto prohněteme a rozdělíme na dvě poloviny. Každou část rozválíme na placku o průměru 30 centimetrů. Protlak promícháme s kečupem, česnekem, bazalkou a solí. Rajčatovou pastu rozmažeme na placky. Dále vrstvíme náplň: šunka, slanina, cibule, mozzarella, kukuřice, rajčata a olivy. Goudu necháme stranou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 12 minut. Poté přidáme nastrouhanou goudu a dáme rozpéct. Vyjmeme a krájíme na trojúhelníčky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení