Pizza

Hladká mouka               300 g

Sušené droždí                7 g

Olej                                    2 lžíce

Sůl                                      ½ lžičky

Voda                                 180 ml

Protlak                              50 g

Kečup                               50 g

Bazalka koření               1 lžička

Česnek koření               1 lžička

Mozzarella                      2 balení   nakrájená na plátky

Gouda                              100 g     nastrouhaný na jemno

Kukuřice sterilovaná   80 g

Šunka                                50 g        roztrhaná na menší kusy

Slanina                              50 g        roztrhaná na menší kusy

Olivy                                  1 balení   nakrájené na kolečka

Cibule                               1 ks        nakrajená na půlkolečka

Rajčata                             2 ks        nakrájená na kolečka

 

V poledne nebo den předem:

Hladkou mouku promícháme s droždím a ½ lžičkou soli. Poté přidáme olej a vodu, promícháme vařečkou a poté uhněteme rukama těsto. Těsto dáme do misky a pomažeme po povrchu olejem. Uložíme na půl dne do lednice.

Večer:

Troubu předehřejeme na 200°C. Těsto prohněteme a rozdělíme na dvě poloviny. Každou část rozválíme na placku o průměru 30 centimetrů. Protlak promícháme s kečupem, česnekem, bazalkou a solí. Rajčatovou pastu rozmažeme na placky. Dále vrstvíme náplň: šunka, slanina, cibule, mozzarella, kukuřice, rajčata a olivy. Goudu necháme stranou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 12 minut. Poté přidáme nastrouhanou goudu a dáme rozpéct. Vyjmeme a krájíme na trojúhelníčky.